Om troppen

Speidere som går i 5. til 10. klasse er medlemmer i troppen. Troppen består av flere mindre grupper av barn, patruljer, hvor medlemmene styrer seg selv. En patrulje består av tre til ca ti medlemmer.

Speiderne møtes som regel en gang i uka og drar ofte på turer i helgene. På møtene og turene arbeider patruljene med prosjekter og med ulike aktiviteter knyttet til programmet i Norges speiderforbund. Gjennom dette arbeidet får speiderne stadig nye utfordringer og lærer mange morsomme og nyttige ting. Patruljene har selv ansvar for å legge opp sitt program, men får veiledning fra voksne ledere.

I tillegg til å være aktive i lokalmiljøet deltar speidere i troppen på større arrangementer, for eksempel på kretskonkurransen, hvor patruljene i troppen konkurrerer mot patruljer fra andre tropper i praktiske og teoretiske ferdigheter. Kreativitet og lagånd teller selvfølgelig også her! De beste patruljene kvalifiserer seg til NM i speiding.

Hvert fjerde år arrangeres det også landsleir som alle over 10 år kan delta på. I en uke bor speiderne i telt sammen med tusenvis av andre speidere og opplever mye nytt. Å delta på en speiderlandsleir er virkelig en opplevelse for livet!
I tillegg til de nasjonale arrangementene har kretsen egen kretsleir og grupper har egne leire de sommerne det ikke er krets og landsleir.